България сутрин

Всеки делник от 6:30 часа
още

Българин е скандализиран от мерките срещу коронавируса на летището в София

Няма информираност какво трябва да правят хората, посочи Даниел Неделчев

26.02.2020 | 08:15 Редактор: Кристина Крумова

Вчера на летището в София каца полет от Доха, а на него е и Даниел Неделчев. Според негов пост, разпространен в социалните мрежи, мерките на столичната аерогара срещу коронавируса не са достатъчни.

"Това, което ми направи силно впечатление е, че излизайки от ръкава на самолета се вляхме в потока на всички пътници. Нямаше нито един информационен материал, свързан с мерките, които се взимат срещу коронавируса. Определени хора бяха молени да попълнят декларация, че не са болни. А хора от рискови дестинации, които се оказаха Китай, Тайланд, Италия, се връщаха без да са ги попълнили, защото са им казали, че няма смисъл", разказа Неделчев в ефира на"България сутрин"

Той направи сравнение с другите летища, които е посетил. Според него разликите са огромни. Там навсякъде имало поставени информационни материали. 

"Пристигайки се попълва информационна карта - къде е пътувал последните две седмици и къде ще бъде през следващите две седмици. Оставя адрес и личен телефон и получава информация от властите в определения регион, в който пътува. Информация за всички актуални връзки, които може да направи при проява на симптоми на заболяването. Абсолютно навсякъде има дезинфектанти", посочи Даниел пред Bulgaria ON AIR.

Като собственик на фирма той не вярва, че някой би изхабил 14 дни от платения си отпуск заради карантина.

"Това, което ме накара да пусна този пост е, че няма никаква информираност за това какво трябва да правят хората. Най-елементарните мерки от рода на миене на ръце и елементарна лична хигиена не се разпространяват", отбеляза Неделчев.

Междувременно четирима ученици на възраст между 15 и 16 години и трима учители от Свищов кацнаха снощи на летище София с полет от Палермо през Атина. Всички те преминаха медицински преглед на летището, показателите им не са притеснителни.

Въпреки това ще останат под карантина в следващите 14 дни. Има още една група български ученици в Италия, чието прибиране се координира в момента.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК