Четирима са заразените с коронавирус в хотела с българи в Тенерифе (Обновена)

Гостите и персоналът са подложени на тестове

26.02.2020 | 07:20 Редактор: Тодор Петров

Четирима са заразените с коронавирус в хотела на остров Тенерифе, където се намира и българско тричленно семейство. 

Хотелът на Канарските острови беше поставен под карантина вчера, след като първоначално италиански лекар беше диагностициран със заболяването. След това положителна проба даде и неговата съпруга. 

Рано тази сутрин стана ясно, че още двама италианци в хотела са заразени с вируса. Останалите хора в четиризвездния хотел - гости и персонал - са подложени на тестове, резултатите от които ще бъдат готови до няколко дни.

"За съжаление още стоим в стаите, очаква се карантината да продължи. Единствените новини, които получаваме, са на бележки под вратата на хотелската стая. Официално знаем само, че лекарят и неговата жена са заразени. Получихме заповед да не напускаме стаите си, доставя ни се храна и вода в стаите. Най-после получихме маски и мина екип, който ни премери температурите. За момента сме добре, не напускаме стаята и в никакъв случай не смятаме да го правим", разказа за Bulgaria ON AIR Виктория Захариева, която е сред блокираните ни сънародници в хотела.

Българското семейство пристига в Тенерифе в понеделник следобед със 17-годишната си дъщеря, след което веднага е поставено под карантина. По план семейството трябва да напусне Тенерифе в петък, но не е ясно дали това ще се случи.

Консулът на България в Мадрид се е свързал със семейството и е обещал пълна подкрепа и съдействие.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК