Глас от БСП: Парламентаризмът се измества от тоталитаризъм

Законът за управление на отпадъците бил сондиран с повечето асоциации в бранша

19.02.2020 | 21:48 Редактор: Юлия Христова

"Претенциите ни като общество избледняват и трудно търсим равнопоставеност с идеите и заветите на Левски. Виждате и дискредитацията на парламента, парламентаризмът се измества от друг вид управление - тоталитаризъм", каза за "Денят ON AIR" Манол Генов от БСП.

Той коментира и нововъведената у нас тол система - имало решение на МС, което регламеnтирало именно тази цялата мрежа за таксуване със системата.

"Имаше реакции от страна на хората. Веднага от популизъм бяха поети обещания. Тогава тържествено се обеща на хората, живеещи около София, че няма да плащат тези такси. Водим преговори година и три месеца, този проблем е известен отдавна. Докато не се видят съответните решения и редукция, нищо не е ясно...", подчерта още събеседникът за Bulgaria ON AIR

За промените за управлението на отпадъците той смята, че направените предложения щели да доведат до изсветляване на бизнеса.

"Всичко, което се случва е резултат на занижения контрол и безхаберието", коментира Генов. 

"Като няма контрол, нищо не знаем. Виждаме отпадъци декларирани като такива, а те съдържат друг вид отпадъци. Този закон засега сме го сондирали с повечето асоциации в бранша. Мисля, че това ще бъде прието от почти всички политически сили като разумна идея за регулиране на бизнеса", каза още той.  

По думите също така президентът винаги е посочвал недъзите и грешките на управлението. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК