Helpbook оплакване: Съсед гори боклуци и трови въпреки молбите

Още сигнали - бездомни кучета, опасни шахти

12.02.2020 | 21:07 Редактор: Анисия Иванова
Helpbook оплакване: Съсед гори боклуци и трови въпреки молбите

Строги мерки предвижда законът за нерегламентирано изгаряне на отпадъци. Въпреки санкциите и солените глоби, проблемът продължава, особено през зимните месеци. По такъв повод ни потърси наш потребител в платформата на Helpbook.info.

В сигнала се описва как ежедневно родителите му са тормозени от недобросъвестни съседи в плевенско село. Редовно изгаряли огромни количества боклуци от всякакво естество - животински фекалии, листа, хуми, запалвайки ги с остатъчни нефтопродукти. Редовно се чувствали като затворници в собствения си дом, тъй като миризмата е задушлива, а димът гъст и черен. За нормално пране и проветряване на дома не можело да става и дума. При инициирането на нормален разговор за изясняване на ситуацията и молба горенето на боклуци да престане, съседът започнал да отправя обиди и заплахи. Нашият потребител моли отговорните органи да вземат мерки ежедневното обгазяване да престане.

За проблем с бездомни кучета ни сигнализираха от град Кюстендил. Ето какво пише в сигнала: "Искам да сигнализирам за глутница от кучета, които безстопанствено се разхождат по улицата, като освирепяло нападат други кучета и ги убиват. Спускат се по хората. Преди година удавиха и моето кученце, за малко и комшийското щяха, но за щастие успяхме да го спасим, нападат и убиват всяко друго куче и това всичко се случва пред очите на деца. Аз лично имам две деца, с които ме е страх да изляза на улицата, това е пред дома ми. Вече години наред сме под напрежение какво може да се случи. Моля Ви вземете някакви мерки."

Завършваме днешния обзор със сигнали за опасни шахти в столичния район "Младост". Първата се намира непосредствено до оживена пешеходна пътека и поради ерозията на решетката съществува реален риск съвсем скоро да се продъни.

Другото проблемно съоръжение се намира недалеч. Според информацията в сигнала шахтата е със сравнително нови капаци, но е оставена необезопасена дупка, в която без никакъв проблем може да хлътне нечий крак. Молбата е за спешни мерки, тъй като осветление в района липсва, човекопотокът е голям, а вечер много хора си разхождат кучетата в района.

Ако и Вие видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК