Сигнали от Helpbook: Бездомни кучета, фекални води, сметища

Ако видите нередност, подайте сигнал в платформата

04.02.2020 | 17:10 Редактор: Анисия Иванова
Сигнали от Helpbook: Бездомни кучета, фекални води, сметища

Не спират сигналите в платформата на Helpbook.info за замърсени части на страната.

На многобройни незаконни сметища е станал свидетел наш потребител, преминавайки през Котленския проход. Огромни участъци от пътя и от речното корито между градовете Омуртаг и Сливен са зарити с отпадъци от всякакъв характер. Молбата е в сътрудничество с по-малки общини от региона да се вземат мерки за отстраняването на депонираните отпадъци.

За огромен проблем със замърсяването ни сигнализира наш редовен потребител от столичния квартал Горна баня. Фекални води текат по улица "Синьото езеро", която се оказва, че е с изградена канализация. От изпратените снимки се вижда как водата изтича от тръба пред празен парцел, която вероятно идва от къщите над имота. Водите наводняват мазета на къщите и се носи силна и неприятна миризма, а авторът на сигнала предполага, че отпадните води идват от някоя от къщите над имота.

В същия район проблемът с бездомните кучета ескалира с всеки изминал ден. Всички те са с маркери на ушите, но са агресивни към преминаващите. "Не е нормално да се разхождат така и да застрашават живота на хората. В района има майки с деца, възрастни хора, бременни жени - хора, които не могат са се отбраняват срещу големи, зли и много на брой кучета“, се възмущава нашият потребител.

За незаконно изградено съоръжение, чието предназначение е да улеснява паркирането на тротоар, алармира жител на Варна. В изпратения сигнал ни пише следното: "Незаконно изградена бетонна естакада, която осигурява също така незаконен достъп на автомобили, в зелена площ. Виждат се и регистрационните номера на автомобилите, които в момента на снимане са в зелената площ. Допускам, че собствениците на същите тези автомобили са инициатори на незаконната бетонна рампа. Това е място, на което община Варна само преди няколко месеца засади фиданки. Опазването на все по-оскъдната зеленина във Варна трябва да е приоритет на всички ни! За това се обръщам към всички оторизирани органи да си свършите работа, като отстраните незаконното бетонно съоръжение и санкционирате виновните.“

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: Helpbook

Харесайте страница ни във Facebook ТУК