HelpBook сигнали от "Горна баня": Липса на тротоари, бездомни кучета, боклуци

Ако видите нередност, подайте сигнал онлайн

28.01.2020 | 14:57 Редактор: Анисия Иванова
HelpBook сигнали от

В днешният обзор на постъпилите сигнали в платформата на Helpbook.info сме обобщили няколко проблема в столичния квартал "Горна баня".

Оказва се, че в района има огромна нужда от тротоари към улиците. В европейска столица през 21-ви век е неестествено на многобройните улици тепърва да се поставя асфалт, да липсват тротоари, спирките на градския транспорт да са недостатъчни, а съществуващите такива да са без изградени навеси. Нашият потребител предполага, че кметовете на общини трябва да са запознати с имената на улиците, нуждаещи се от подобрения.

Същият квартал е известен с минералните си извори, а от чешмите десетки столичани идват и ежедневно пълнят бутилки и туби. От изпратения сигнал става ясно, че в парка до изворите с минерална вода трябва да има контейнери за пластмасови отпадъци, но такива липсват.

В същия район проблемът с бездомните кучета ескалира. "В района на детска градина 33 "Сребърни звънчета", "Овча купел" и около хотел "Горна Баня" в кв. "Горна баня" има безстопанствени кучета от много време. Движат се по две или на глутница. Размерите им са застрашителни", пише в сигнала.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, с която се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК