HelpBook алармира за детски площадки с боклуци, превърнати в паркинг

Ако видите проблем, подайте сигнал в платформата

06.01.2020 | 14:40 Редактор: Анисия Иванова
HelpBook алармира за детски площадки с боклуци, превърнати в паркинг

Представяме ви част от сигналите в платформата на HelpBook.info, които получихме през последните дни.

Потребител описва кошмарното състояние на детска площадка в столичен квартал. "С настоящия сигнал искам да съобщя за детска площадка, която е в окаяно състояние, ако може изобщо да се нарече така място, на което стърчат железа от пейките. Зелените площи са пълни с боклуци, а самите плочки по площадката са разбити и създават опасност за децата, които играят. Детската площадка се намира в квартал "Левски В" между блокове № 25, 23 и 22. Това не прилича на детска площадка, а още по-малко на европейска детска площадка. Настоявам да се вземат нужните мерки, да бъде извършен спешен ремонт на площадката, който да включва: обновяване на плочките и зелените терени на площадката, обновяване на пейките, кошчетата за боклук, както и съоръженията за игра, които са крайно недостатъчни и не обхващат различните възрастови групи.

В една европейска столица би следвало площадките да отговарят на европейските стандарти. Надявам се, че мястото ще бъде обновено и направено така, че да се превърне в безопасно, приятно, и такова, на което децата да се радват и да се чувстват комфортно. Благодаря предварително за разбирането и очаквам Вашия отговор в законоустановения срок с уточнение какви мерки и кога ще бъдат предприети", пише нашият потребител.

В друга част на столицата - квартал "Люлин" 1, поредната детска площадка се използва не по предназначение, а като импровизиран паркинг. Ежедневно се паркират автомобили както между съоръженията за игра, така и направо върху тревните площи. Нашият потребител е изпратил снимки на част от редовно паркиращите там и моли за съдействие, защото цялата градинка скоро може ще се превърне в паркинг.

В друг сигнал същият потребител се оплаква от огромно количество боклук, който постепенно се натрупва в тревните площи, непосредствено до детската площадка. Същият е несъбиран от години и представлява не само грозна гледка, а и потенциално огнище за зарази.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook! Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Харесайте страница ни във Facebook ТУК