Helpbook: Защо снегоринът не чисти нашата улица?

Още сигнали от платформата - паркиране по тротоари, счупени плочки от студа

07.02.2020 | 13:37 Редактор: Анисия Иванова
Helpbook: Защо снегоринът не чисти нашата улица?

Общината отговаря както за вреди, настъпили при движение на МПС поради непочистването от сняг или лед на улично платно, така и за вреди, причинени на пешеходец поради придвижването му по непочистен тротоар.

Ето какъв сигнал получихме в платформата на Helpbook.info: "Живея в село Лозен на улица "Борова гора" и всяка зима най-демонстративно снегоринът минава по другата улица на четните номера, а по нашата на нечетните - НЕ! Тази и предишната зима улицата ни не е почистена нито един път. На улицата има 6 къщи, но се живее само в 3 от тях, в нашата сме 3 семейства и явно няма смисъл да се почиства, няма смисъл да ни се изхвърля боклукът редовно - един път в месеца е достатъчно, но данъците си ги плащаме, сигнали си пускаме и промяна няма. Моля, да бъде извършена проверка и улицата ни да започне да се почиства най-накрая", пише нашият възмутен потребител.

Ниските температури, снеговалежите и заледяванията допълнително усложняват обстановката и във Варна, както и на вече съществуващ проблем: "Тротоарните плочки на спирка "Проектантска" (посока Морска градина), които изначално са некачествено положени, в момента на места са силно разместени, потънали или изпъкнали. В резултат на това, в тях непрекъснато се спъват и падат хора. Спирката е много използвана и от възрастни хора. Моля, да се предприемат мерки за възстановяване на настилката, преди да е станал сериозен инцидент", се иска в сигнала.

Случаите с нагло паркиране не само не намаляват, а тенденциозно се увеличават, според изпратените сигнали от цялата страна. В оплакване от Русе се твърди, че редовно автомобили без талон за паркиране за хора с увреждания почти всяка вечер паркират върху обозначените места за инвалиди на обособен паркинг. Нашият потребител резонно задава въпроса служба КООРС дали прави обходи след 18 ч. и изпратените снимки въобще могат ли да послужат за санкциониране?

Друг наш потребител няколко пъти е забелязал паркирани автомобили на нов тротоар, където има знак, указващ забранено паркиране. На съседен тротоар положението не е по-различно - всяка сутрин има паркирани автомобили, като част от тях са в зелената площ, а другата върху пешеходната настилка. По този начин разнасят кал и разбиват тротоара, на който очевидно плочките вече поддават. Гражданинът моли за предприемане на необходимите мерки и по-възможност "паяците" сутрин да преминават с цел санкциониране на водачите и принудително да отстраняват автомобилите, които са в нарушение.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден, подайте сигнал в HelpBook.info.

Снимка: HelpBook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК