Helpbook: София, Нова Загора, Варна - страната се превърна в сметище

Сигнали за замърсяване в онлайн платформата на Investor Media Group

31.01.2020 | 14:38 Редактор: Анисия Иванова
Helpbook: София, Нова Загора, Варна - страната се превърна в сметище

Екипът на Helpbook.info продължава да работи активно по сигналите, постъпили от потребителите на платформата.

Много от сигналите се отнасят за незаконни сметища в различни точки на страната. Голяма част са разчистени, но, за съжаление, сигналите по темата не свършват. Представяме ви част от новите, постъпили за няколко дни, като първият е за Варна: "В карето между бул. "Сливница", бул. "Ян Хунияди", ул. "Атанас Москов" и бул. "Владислав Варненчик" в терените зад "М Кар Варна" и "Валерий СМ" има множество нерегламентирани сметища. Отпадъци като стъкло, техника, автомобилни части, строителни отпадъци са насипани буквално покрай черния път. Тъй като ми се е налага да използвам маршрута на няколко пъти за няколко месеца, мога да кажа, че количеството отпадъци прогресивно расте. Моля за предприемането на мерки във връзка с възстановяването на нормалния вид на терена, доколкото това е в правомощията на Общината."

Получихме и снимка, която онагледява положението с боклуците в красива гора в друга част на страната: "Старият път за село Баните, община Нова Загора, е покрит с незаконно изсипани отпадъци. Покрай пътя също на много места има изхвърлени боклуци. Наблизо се намират вилите на Мечия Камък, невъзможно е дотам да не се придвижва сметосъбирачна машина."

Подобно е положението в междублоковото пространство в район Слатина в столицата: "Моля, някой да помогне да се изчисти тази градинка от захвърлени обувки и други боклуци насред изсъхналия храсталак. Има и издънки на бодливи джанки, които са израснали почти върху тротоара, както и изсъхнала голяма топола", пише авторът на сигнала.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате, нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението.

Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: Helpbook