От БСП категорични: Вотът на недоверие остава въпреки оставката на Димов

Каракачанов определи случващото се като "публично убийство"

10.01.2020 | 17:38 Редактор: Ивет Арабова

 

Нено Димов хвърли оставка като министър на околната среда и водите, а премиерът Бойко Борисов я прие. Какви бяха първите политически реакции на събитието?

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов определи като "публично убийство" случващото се с министър Нено Димов. Каракачанов се срещна с премиера Бойко Борисов рано сутринта, а на излизане от Министерския съвет коментира въпроса за оставката на Димов, който беше предложен за министър от ВМРО. 

"Това отношение е несправедливо. В края на краищата съдът решава кой е виновен. Аз не коментирам действията на прокуратурата. Тя е в качеството си като обвинител. Съдът решава. В края на краищата до доказване на вина по нашия закон всеки е невинен", каза Каракачанов.

От БСП са категорични: въпреки оставката вот на недоверие към кабинета "Борисов 3" ще има. Пред Bulgaria ON AIR депутатът от левицата Иван Иванов определи спецакциите в Перник и в Министерството на околната среда като кризисен пиар. 

"Няма смисъл тази агония да продължава, ако искат дори да не ни изчакат да внесем вота на недоверие – да подадат оставка и да си ходят, действително този вот на недоверие ще се окаже един от най-силните за тези три години, за които управлява това издание на кабинета,", заяви Иван Иванов.

Потърсихме и позицията на партньора в малката коалиция - НФСБ. Лидерът Валери Симеонов отказа коментар преди провеждането на Коалиционния съвет, който беше насрочен за днес, но впоследствие отменен. 

Репортаж на Виолета Манчева!

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК