Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Депутат от БСП: Нено Димов е бушон, очаквам още арести

Лишават ни от основните ни биологически нужди, заяви Иван Иванов

09.01.2020 | 21:32 Редактор: Тодор Петров

БСП иска оставката на правителството и за пореден път внася вот на недоверие в парламента. Депутатът от БСП Иван Иванов заяви в предаването "Денят ON AIR", че социалистите очакват подкрепа от ВМРО и НФСБ, ако тези партии искат да се съхранят.

"Събитията се развиват много бързо и на гърба на българския гражданин. Тази криза не е от вчера, трупа се в последните 10 години. Днес е върхът на айсберга. Лишават ни от основните ни биологически нужди - въздуха и водата. Това е причината да искаме този вот на недоверие", обясни Иванов в студиото на Ганиела Ангелова.

Депутатът от БСП определи акциите в Перник и Министерството на околната среда и водите като кризисен паир, чиято цел е да се потушат скандалите с липсата на вода и внасянето на боклуци от чужбина.

По-рано днес прокуратурата проведе спецакция в Перник заради водната криза в града. В същото време министърът на околната среда и водите Нено Димов бе задържан за 24 часа, след като бе изведен от МОСВ и отведен за разпит в спецпрокуратурата.

"Не се е случвало министър да бъде прибран от работното му място, да бъде закаран в ареста и там да преспи. Министър Димов е един бушон в цялата верига. Очаквам още арести, ако прокуратурата се е заела сериозно с тази тематика", заяви Иван Иванов пред Bulgaria ON AIR.

Според него главният прокурор Иван Гешев трябва да влезе във всички ВиК-та и да спре разхищението на обществен ресурс. Депутатът от БСП призова още кметът на Перник да бъде оставен да работи на спокойствие.

"Решението на БСП е да се направи истинска ревизия в държавата. Да се установи в най-кратък срок къде са нарушенията, да се изхвърлят тези, които са допуснали тези нарушения, незабавно да започнат да се правят инвестиции в сектора", обясни Иван Иванов.

"Оказахме се главното европейско сметище. Трябваше ли италианските власти да повдигнат темата, че към България пътуват стотици тонове боклук, за да може тук да се задейства някаква машинка", каза още депутатът от левицата.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК