Нено Димов хвърли оставка, Борисов я прие. Каракачанов: Показно убийство (Oбновена)

Акции на ДАНС и МВР във всички ВиК дружества в страната

10.01.2020 | 13:10 Редактор: Искра Ангелова
Нено Димов хвърли оставка, Борисов я прие. Каракачанов: Показно убийство (Oбновена)

Премиерът Борисов прие оставката на министъра на околната среда и водите Нено Димов, съобщиха от правителствената информационна служба. Оставката е депозирана по-рано днес в кабинета на министър-председателя.

Екоминистърът прекара нощта в килия в столичното управление. За оставката му се заговори още вчера, след като той беше задържан при спецакция, свързана с водната криза в Перник и вноса на боклук от Италия. 

Преди час Димов беше отведен в Националното следствие. Той беше изкаран пред задния вход на 3 РПУ. Димов е деветият министър, който напуска кабинета "Борисов-3" предсрочно. 

Припомняме, че вчера в столицата бе извършен обиск в дома и в кабинета на министър Димов. Все още не е ясно докога министър Димов ще остане в ареста.

Междувременно лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов е разговарял с премиера Бойко Борисов заради ареста на екоминистъра, потвърди самият Каракачанов след срещата. 

"Имах разговор с премиера. Ще ви кажа, ще прочетете (дали ще има оставка) след това показно убийство", каза Каракачанов.

ДАНС и МВР ще проведат акции във всички ВиК дружества в страната, а междувременно стана ясно, че ВиК-Перник е с нов управител. Това е инж. Борислав Иванов от Радомир. Иванов досега е бил директор на помпената станция в Радомир.

Парламентарната група на БСП кани за консултация парламентарните групи на ДПС, "Воля" и независимите народни представители на 16 и 17 януари по повод предстоящия вот на недоверие.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК