Отложиха делото на Манолова за касиране на местния вот в София

Административният съд ще заседава отново на 15 януари

07.01.2020 | 16:25 Редактор: Кристина Крумова
Отложиха делото на Манолова за касиране на местния вот в София

Административният съд отложи делото на Мая Манолова, която иска касиране на резултатите от кметския вот в София, проведен на 3 ноември 2019 г.

Съдът ще заседава отново следващата седмица - на 15 януари. Манолова внася 14 тома доказателства за нарушения и настоява за повторно броене на бюлетините в столицата.

"Въпреки че съдът не прие заключението, то изцяло потвърждава твърденията ни, че в част втора на избирателните списъци са дописани неправомерно над 3000 души, които са гласували на местните избори. От данните на Информационно обслужване пък става ясно, че 408 протокола са коригирани повече от веднъж", коментира тя пред журналисти.

Според нея корекциите на протоколите не са нанесени по установения от Изборния кодекс ред, тъй като не са присъствали всички членове на секционната избирателна комисия и поправките не са направени след броенето на бюлетините, пише dnes.bg.

"Дори простите сметки – 7000 недействителни бюлетини, близо 7000 души дописани неправилно и гласували по време на изборите и две трети от секционните протоколи, в които са правени корекции, включително от назначени сътрудници не по установения ред, водят до извода, че резултатът е различен", смята Манолова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК