"Атака" с предложение за декларация от НС за Истанбулската конвенция

С нея трябва да бъде информиран ЕП за решението на българския Конституционен съд

05.12.2019 | 15:05 Редактор: Кристина Крумова

"Атака" ще внесе предложение за декларация на парламента, с която да се информира Европейския парламент (ЕП) за решението на Конституционния съд на България за Истанбулската конвенция, обяви народният представител Десислав Чуколов по време на брифинг в Народното събрание.

"С нея искаме да посочим на депутатите от Европейския парламент, че все пак в България има Конституционен съд. Става въпрос за Истанбулската конвенция. Както знаете, това е тема, която беше широко обсъждана в нашето общество. Беше наложена отвън, беше направено всичко възможно тази конвенция да бъде приета", каза Чукулов, цитиран от "Фокус".

По думите му Истанбулската конвенция трябва да получи адекватния отговор от българското общество. 

"Има решение на Конституционния съд и по никакъв начин европейски институции не могат да влияят на суверенното, все още право на България да взема своето решение и да казва кое е правилно и кое е неправилно", допълни още Чуколов.

Той уточни, че в предложената от "Атака" декларация се заявява твърдата решимост да се продължи борбата срещу насилието над личността по принцип и че се информира европарламента за решението на Конституционния съд по Истанбулската конвенция.

Чуколов призова колегите си народни представители да подкрепят декларацията на "Атака".

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК