Кандидат-кмет на Благоевград се оплака от полицейски натиск

Камбитов подал жалба срещу Антон Тодоров заради статии в медии

01.11.2019 | 12:47 Редактор: Ивет Арабова

Напрежение в Благоевград дни преди балотажа за избор на кмет на града. Един от кандидатите се оплака, че е бил привикан в полицията и му е оказван натиск. 

Униформени търсили Антон Тодоров дори в дома му. Преди няколко дни той обяви, че на балотажа ще подкрепи кандидата на БСП Румен Томов. След това започнала репресията върху него.

"От полицията ми се обадиха и ми казаха, че има сигнал срещу мен от г-н Атанас Камбитов. Пуснал е сигнал в прокуратурата срещу мен заради интервюта, които съм давал. Той е преценил, че е обиден от тях", каза Антон Тодоров пред репортер на Bulgaria ON AIR.

От полицията не потвърдиха за подобна акция срещу Тодоров. 

От прессъобщение, разпространено от ОДМВР Благоевград става ясно, че Тодоров е трябвало да даде писмено сведение по сигнал за нарушения на изборния процес. Сигналът е докладван на компетентната РП-Благоевград.  

Случаят е възложен за работа на ОДМВР-Благоевград от наблюдаващия преписката прокурор, с конкретни писмени указания за изпълнение. Проверката се извърши под надзора на РП-Благоевград, с оглед изясняване на факти и обстоятелства, визирани в сигнала на ГДНП, бяха установени и снети писмени сведения от значителен брой лица.

Писмено сведение по случая следваше да даде и г-н Антон Тодоров.

След изпълнение на всички указания, дадени от РП-Благоевград, преписката е докладвана в 13:15 часа на 01.11.2019г. на наблюдаващия прокурор за произнасяне по компетентност.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК