Премиерът доволен от президента: Подкрепя ни и ни промотира в чужбина

Борисов продължава с обиколките в страната, като този път инспектира железопътна отсечка

11.06.2019 | 16:08 Редактор: Тодор Петров
Премиерът доволен от президента: Подкрепя ни и ни промотира в чужбина

Поредното "онлайн риалити" този път започна с инспекция на железопътна отсечка. Традиционно зад волана бе Борисов, а  министрите на транспорта Росен Желязков, на финансите Владислав Горанов и вицепремиерът Томислав Дончев се возиха на задната седалка. Докато министрите даваха отчет за свършеното, премиерът поздравяваше работниците по трасето.

А след обиколките с джипа, Борисов за малко да подкара и влак.

"Кой ще кара влака? - пита Борисов машиниста. - Аз ще го карам, ако искате вие. - Не, не, аз нямам книжка за влак.“ 

"Последните дни видяхме пълна подкрепа на президента. Всичко, което правим, той го промотира съответно в Словения и в Санкт Петербург", отбеляза Борисов и изтъкна изграждането на интерконекторите и магистралите.

В района на гара Белозем министър-председателят направи оглед на извършените строителни дейности в отсечката Скутаре-Оризово. Тя е част от проекта "Рехабилитация на железопътната линия Пловдив-Бургас, фаза 2".

В този участък са напълно подновени 28 км жп линия. Изградени са шумозащитни и предпазни стени в гара Маноле и Белозем и едно пешеходно пресичане с осигурен достъп за лица с намалена подвижност. Контактната мрежа е изцяло нова.

По-рано премиерът посети намиращия се в близост до жп гара Тодор Каблешков Интермодален терминал Пловдив (ИМТ). ИМТ Пловдив е даван за пример за най-успешното публично-частно партньорство в България, като обемът на товарите през последната година надвишава трафик прогнозите по проекта.

Проектът е финансиран по Оперативна програма "Транспорт" с обща стойност 11,9 млн. лв., от които 2,1 млн. безвъзмездна помощ от ЕС. Изграден е в периода май 2015 – март 2017 г., а през декември 2017 г. е отдаден на концесия.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК