Без оркестри пред "Св. Александър Невски" по време на баловете

Полицията предупреди, че ще има засилени мерки за сигурност по време на абитуриентските празненства

22.05.2019 | 13:09 Редактор: Бойко Димитров
Без оркестри пред

Сериозни мерки за сигурност ще има по време на тазгодишните абитуриентски балове, информираха от полицията. 

От МВР съветват всеки, който кара зрелостници, да не сяда зад волана употребил алкохол, за да бъде избегната възможността за евентуално произшествие. Освен това стана ясно, че тази година празненствата пред катедралния храм "Св. Александър Невски" в центъра на столицата, където традиционно всяка година се събират десетки абитуриенти, са забранени. Зрелостниците ще могат да се съберат на площада пред храма, за да се срещнат с учителите и съучениците си, но е строго забранено там да присъстват оркестри, които да оскверняват светата обител. Решението е на Светия синод и Столичната община.

Инспектор Мария Ботева от Пътна полиция пък призова абитуриентите да не се показват през прозорците и люковете на автомобилите, които ги возят, за да не се стигне до ПТП.

"Младежите при употреба на алкохол и други вещества често правят доста неразумни неща. Съветваме ги да не се показват по прозорците и люковете на автомобилите, тъй като подобно поведение крие рискове от произшествия", каза тя.

От МВР признаха, че през миналата година са санкционирали над 400 шофьори с по 50 лева глоба, тъй като са возили абитуриенти, които са се показвали през прозорците на колите си. Тази година баловете съвпадат с провеждането на изборите за Европейски парламент, като поради тази причина употребата на алкохол в столицата ще бъде позволена именно заради зрелостниците.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК