Данъчни спряха кукерски събор заради неиздадена касова бележка за 1,5 лв.!

Инспекторите играли хоро под прикритие, но според финансовия министър са "преиграли" с акцията си

08.03.2019 | 19:53 Редактор: Иван Берберов
Данъчни спряха кукерски събор заради неиздадена касова бележка за 1,5 лв.!

След като 8 милиона лева бяха опростени на мюфтийството, цяло село остана без кукерски събор, заради неиздадена касова бележка за лев и петдесет. 

В пловдивското село Марково данъчни служители играли ръченица под прикритие, а целта на операцията била да изобличат членовете на самодеен състав, които нанасяли щети на държавния бюджет със стотинки. 

Данъчните инспектори действали по сигнал. Двама от тях отишли на поредната фолклорна сбирка. Представили се за нови в селото. След като се наиграли на хорото от тях била поискана дребна сума. 

Не получили касова бележка и данъчните се легитимирали. Започнала проверка на ансамбъла. Вестта за Операция "Хоро" достигна и до министъра на финансите в кулоарите на парламента.

Според Владислав Горанов данъчните инспектори са "преиграли" в случая.

"Миналото лято ги качвахме на круизни кораби. И имаше една забавна ситуация, в която навътре в морето се оказало, че това е нудистки круиз и колегите бяха изключително притеснени", сподели още Горанов. 

Независимо от това колко са притеснителни, данъчните ще използват всички способи за контрол, стана ясно от думите на финансовия министър. 

Заради неиздадената касова бележка за лев и петдесет кукерски празник в село Марково пред читалище "Алеко Константинов" няма да има, предаде Иван Иванов.

Харесайте ни във Facebook ТУК