Данъчните подгониха Porsche

Разследват шефове на компанията за злоупотреба с влияние

07.03.2019 | 22:41 Редактор: Бойко Димитров
Данъчните подгониха Porsche

Германските власти предприеха ново разследване срещу Porsche по подозрения в неизплащане на данъчни задължения и обезщетения, свързани с ранното пенсиониране на бивши служители на ръководни длъжности. 

В хода на разследването са проверени документи, разкриващи информация за проведени партита, частни полети и наемане на лични шофьори от висшестоящи служители. Оказва се, че в декларациите до данъчните власти не са посочени точните суми, изхарчени за изброените привилегии. Несъответствия са открити и при декларирането на доходите от бивши служители, възползвали се от ранното пенсиониране.

Изпълнителният директор на Volkswagen AG - Матиас Мюлер, заемал длъжността в периода 2015-2018 г., също е замесен в разследването. Установено е, че той не е предоставил необходимите документи за придобиване на данъчни облекчения, както и че не е спазил срок за уреждане на неизплатени задължения. 

От Porsche заявиха, че част от спестените данъчни суми вече са изплатени, както и че на разследващите е предадена нужната документация относно паричните задължения на някои служители.

Снимка: pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК