Опорни хора

Събота от 18:30 часа
още

Ивайло Мирчев, ДБ: Няма данни за манипулация на машините

Същите машини работят и в Белгия, добави депутатът

21.11.2022 | 16:27 Редактор: Таня Харизанова

"Отговорността за прословутата комисия от 18 часа, която взе тези абсурдни решения е на тези, които искат да върнат хартиената бюлетина. Те не правят 18 часа социална и бюджетна комисия, а заседание на правна комисия за бюлетината. Оказва се, че те са неискрени към хората и тяхната основна цел е да се подредят добре за тяхната следваща кампания и да върнат хартиените бюлетини. Ако тези политици бяха искрени, щяха да направят 18-часова социална комисия, в която да обсъдят всички аспекти на това, как да се помогне на хората, за което ще им трябват много повече от 18 часа. Или щяха да направят бюджетна, на която да се анализират пенсиите и социалните разходи. Оказва се, че нито бюджетна, нито социална комисия на същите тези партии – БСП, ГЕРБ и ДПС, не протичат по този начин. Точно обратното - те са доста по-структурирани и тук е много важно хората да разберат, кой е искрен в това, което говори и как го говори", каза в предаването "Опорни хора" депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев.

"Същите машини работят и в Белгия, където никой не казва, че те са на Мадуро – в сърцето на Европа така се гласува", коментира депутатът пред Bulgaria ON AIR.

"Няма данни за каквато и да е манипулация на тези машини. Нещо повече – онзи ден имаше писмо, отворено от Корнелия Нинова, на зам.-министъра на електронното управление, който казва, че нито едно от нейните твърдения не отговаря на истината. Казва, че няма сигнали за манипулация, няма данни за манипулация. И искам да Ви кажа нещо важно – тъй като до преди да започна да се занимавам с политика, бизнесът ми беше точно софтуер, там има едно основно правило – ако се съмняваш в нещо, преглеждаш кода. Всички партии имаха достъп до софтуерния код на машините и можеха да го видят в Министерството на електронното управление, в защитена среда, да го анализират с един от техните експерти и да кажат, дали има, или няма пробив, да тестват през коя машина може да се влезе дистанционно и през коя – не. Знаете ли колко партии изпратиха такива експерти? Само една – "Демократична България". Когато един политик ви каже, че ни мамят, трябва да ги питате защо не са проверили изходния софтуерен код, когато са имали възможност да го направят. Депутатите, които питахме нямат адекватен отговор", конкретизира Ивайло Мирчев.

Гледайте целия разговор във видеото. 

 


1
2 rate up comment rate down comment 1
Далай Лама
преди 1 година
Щом и Пинокио започна да си прави *** с Борисов, значи дебеловратия съвсем е закъсал - явно има зависимости, или компромати , или истини, които го правят играчка за Пинокио, Пр100 Киро и останалата *** ! Е, дошло е време да забравим за Борисов - той вече е минало ,което обраства с маймунски игрички! Сигнализирай за неуместен коментар