Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Глас от "Демократична България": Хартиената бюлетина помага за по-лесна манипулация

"Категорично няма да подкрепим ГЕРБ в първия мандат", заяви Илина Мутафчиева

02.11.2022 | 21:30 Редактор: Ваня Кузманова

Две комисии дадоха "зелена светлина" за военно-техническа помощ за Украйна - как да се обединят?

"За нашето предложение мога да кажа, че има много ясни срокове. Има двуседмичен срок да се направи анализът какви оръжия можем да дадем, едномесечен срок да се представи пред Министерския съвет. Модернизираме армията си по този начин, защото тя към момента е с доста остаряло оръжие. Печелят мирът и сигурността, защото ако не застанеш на правилната страна на историята, нещата може да завършат по лош начин", заяви депутатът от "Демократична България" Илина Мутафчиева в студиото на "Денят ON AIR".

По думите ѝ продължава да не разбира БСП, защото всички други европейски държави предоставят оръжие на Украйна и тя не вижда нито мобилизирани мъже, нито влизане във военния конфликт. 

"По-страшно ще стане, ако между първо и второ четене на бюджета започне да се наддава. Да, най-уязвимите трябва да бъдат подпомогнати, но трябва да се направи много детайлен анализ. Ето, ние сме добрите и затова даваме - това е изключително опасно, особено в период на инфлация", посочи Мутафчиева пред Bulgaria ON AIR.

"Още от началото на март "Демократична България" имаше предложение подобно на ГЕРБ-СДС за горивата, но то така и не стана факт. Много зависи как ще бъде оформено като технологичен процес", коментира депутатът.  

Мутафчиева прогнозира, че хартиената бюлетина ще мине в зала в петък. 

"Тя обаче ще ни върне много назад. Връщането на хартията е необходимо, защото е по-лесна манипулацията, която е изгодна за определени политически субекти", допълни гостът. 

ДБ категорично няма да подкрепи ГЕРБ за първия мандат.

"Може би ключът ще бъде в третия мандат и вероятно може там да се състави правителство. В момента, в който президентът връчи мандата на "Демократична България", ние ще постъпим максимално отговорно и ще предложим решения на базата на тогавашната ситуация", заключи Илина Мутафчиева. 

Гледайте целия разговор във видеото.


2
0 rate up comment rate down comment 0
Вяра
преди 1 година
ДБ са тези, които опитват да манипулират, за да се изкарат голямата работа Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
ОМГ
преди 1 година
Ама ДБ наистина ли си вярват, че ще съставят правителство с техен мандат??? Сигнализирай за неуместен коментар