Шофьор без книжка, пиян, с чужди табели на колата...катастрофира

Инцидентът е станал във Видинско, 33-годишният мъж е задържан

09.11.2017 | 11:57 Редактор: Анисия Иванова
Шофьор без книжка, пиян, с чужди табели на колата...катастрофира

Шофьор без книжка и с 3.25 промила алкохол предизвика катастрофа в село Арчар, съобщиха от ОДМВР - Видин. А оказа се, това далеч не са били всичките му нарушения.

Вчера в полицейския арест е задържан 33-годишен мъж от селото - неправоспособен водач, който след употреба на алкохол шофирал автомобил с регистрационни табели, предназначени за друго МПС и предизвикал катастрофа.

Сигналът за пътен инцидент на ул. "Арчарица" в селото бил получен на тел.112, минути след 13.00 часа. Пристигналите на мястото полицейски служители установили, че лек автомобил "Рено" със софийска регистрация, управляван от 33-годишния мъж, навлязъл в насрещната лента и се блъснал във "Фолксваген", шофиран от 23-годишен местен жител.

В резултат на удара били нанесени материални щети по превозните средства.

Последвалата проверка констатирала, че 33-годишният мъж е неправоспособен, а регистрационните табели на колата са издадени за друг автомобил. При тестване с дрегер пробата му отчела показание 3.25 промила.

Другият шофьор не е употребил алкохол, пробата му е отрицателна.

Мъжът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа, регистрационните табели на колата са иззети. Работата по случая продължава, в ОДМВР - Видин е образувано досъдебно производство.