Ще оставят ли в ареста Петя Банкова и Стефан Димитров?

Делото за аферата в митниците разкри връзки на обвиняемите с висши политици и полицаи

11.04.2024 | 13:21 Редактор: Искра Ангелова

На първа инстанция съдът остави ареста бившия шеф на Агенция "Митници" Петя Банкова и бизнесмена Стефан Димитров. Те са обвинени за участие в организирана престъпна група за контрабанда, пране на пари и подкупи.

Третият обвиняем е бащата на Стефан - Марин Димитров, който обаче в събота не се яви в съдебна зала, тъй като минути преди заседанието му прилоша и той беше откаран в "Пирогов".

Четвъртият обвиняем е Никола Николов - Паскал, който е обявен за общодържавно издирване.

Делото за аферата в митниците разкри връзки на обвиняемите с висши политици и полицаи. Сайтът "Афера" разпространи снимки, на които ясно личи близостта на обвиняемите с бившия главен секретар на МВР Живко Коцев, с депутата от ПП-ДБ и бивш вътрешен министър Бойко Рашков. На снимките се появи и бившият министър на туризма от управлението на ГЕРБ Николина Ангелкова.

По фотосите ясно личи, че е замесено и кучето на Стефан Димитров - пуделът, който обиколи социалните мрежи.

А срещу Банкова има и второ обвинение. То е за това, че е извършила длъжностно престъпление, като по искане на Стефан Димитров е назначила конкретно лице за шеф на митническия пункт "Лесово". Пред разследващите тя отрекла да познава баща и син Димитров, но в съда стана ясно, че има доказателства от СРС-та, както и свидетелски показания. Разпространени са и кадри от охранителни камери от хотел в Правец, където именно Банкова и Димитрови са се срещали.

Снимка: БГНЕС