Начо Пантелеев на разпит в МВР: Съкрушен съм. Получавам заплахи за живота ми

"Има вина за това ПТП", каза адвокатът му - Венцислав Фоти

16.11.2023 | 19:47 Редактор: Толя Стоянова

Обвиняемият за катастрофата, завършила със смъртта на футболната легенда Ферарио Спасов - Начо Пантелеев, се яви в полицията във Велико Търново по собствено желание. Той поиска да даде още обяснения по случая с цел да съдейства на разследването. Според неговия адвокат Пантелеев е разкрил факти, които сочат, че той има вина за пътния инцидент.

Окръжната прокуратура в Ловеч, която води разследването на тежката катастрофа край Шереметя, завършила със смъртта на Ферарио Спасов, не е призовавала до момента Начо Пантелеев. Днес той е депозирал молба да даде нови обяснения и се яви в полицейското управление във Велико Търново със своя адвокат.

"Разказа всичко, което помни, което е направил, каза факти и обстоятелства, които според мен до настоящия момент не бяха известни нито на разследващите, нито на прокуратурата, нито на обществото - именно с цел те да могат да бъдат проверени. Включително и факти, които според мен обуславят и негова отговорност, тоест, че и той има вина за това ПТП", каза адвокатът на Начо Пантелеев - Венцислав Фоти.

В момента обвиняемият за жестоката катастрофа е с мярка за неотклонение "подписка" и живее със семейството си в Лясковец.

"Лично той и неговото семейство не са изнасяли вещи от това жилище. Думата, която използва за случилото се е - ужасна трагедия. Той се чувства изключително съкрушен. Не излиза, освен ако не е призован да се явява в полицията, отделно от това е много уплашен за живота и здравето на своето семейство. Получавал е заплахи", коментира Фоти.

При повдигнатото обвинение към Пантелеев в момента Наказателният кодекс предвижда от 3 до 8 години лишаване от свобода. От прокуратурата обаче заявиха, че при нови обстоятелства в хода на разследването може да се стигне до промяна на първоначалното обвинение.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС