Изпращат Ферарио Спасов в тесен семеен кръг

"Най-съкровеното ни желание е да се разделим точно по този начин с него", казват близките на треньора

14.11.2023 | 11:02 Редактор: Искра Ангелова
Изпращат Ферарио Спасов в тесен семеен кръг

Поклонението пред Ферарио Спасов ще е в много тесен семеен кръг. Това съобщават от пресцентъра на Община Ловеч, като се позовават на семейството на футболния треньор. Близките благодарят на всички, които с искрени слова предизвикаха вълна от състрадание и съпричастност.

"Това ни помогна да преодолеем най-тежките мигове от сполетялата ни трагедия. Нашият баща, съпруг и дядо ценеше семейното спокойствие и времето, прекарано скромно, далеч от светлината на прожекторите. Най-съкровеното ни желание е да се разделим точно по този начин с него. Благодарим за разбирането", казват от семейството на Ферарио Спасов.

Кметът на община Ловеч Страцимир Петков изпрати съболезнователен адрес до близките на трагично загиналия футболен треньор. В него той поднася своите искрени съболезнования на семейството за голямата загуба, съобщават от общинската управа. 

В съболезнователния адрес се припомня, че професионалният път на Ферарио Спасов започва от Средното спортно училище в Ловеч, което завършва с отличен успех и сребърен медал на Министерството на народната просвета през 1981 г. Успехите му продължават като футболист в отбора на "Осъм" - Ловеч и "Спартак" - Плевен. След като завършва Националната спортна академия "Васил Левски", той поема подготовката на редица отбори, придобива и лиценз на УЕФА за треньор.

Най-големите си успехи записва като треньор на ловешкия тим "Литекс". Отборът спечели Купата на България през 2001 г., а през 1999 и 2003 г. е финалист в турнира. С тези и много други професионални успехи той стана любимец на всички ценители на спорта.

"В личния си живот той беше олицетворение на скромност и честност, отдаден на семейството и приятелите си. Именно затова гражданите на Ловеч го ценяха и обичаха. Той беше изключителна личност и силен характер. Искрено вярвам, че неговият пример и уроците му ще останат в паметта и сърцата на всеки, който е бил свидетел на пътя му", казва още кметът Петков.

Снимка: Lap.bg.