Прокуратурата с подробности за разследването на смъртоносната катастрофа с Ферарио Спасов

"Наказанието, което е предвидено по повдигнатото обвинение, е от 3 до 8 години затвор", каза Валентин Вълков

14.11.2023 | 18:58 Редактор: Толя Стоянова

Ден на траур е обявен в Ловеч в памет на футболната легенда Ферарио Спасов, който загина трагично при зверска катастрофа край великотърновското село Шереметя преди дни. Окръжната прокуратура в Ловеч пое разследването. Жителите на града искат мерки и справедливо правосъдие, както и да се запази паметта за именития им съгражданин.

"Това е безобразие, страшно безобразие и трябва да се сведе до минимум в българската държава, защото и деца растат след нас!", каза Цветан Цветанов от Ловеч .

"Много е направил, знам че много е направил за "Литекс". Чух, че не е лошо това предложение стадионът да се нарече на негово име", заяви Ирина Балабанова също от Ловеч.

"Мисля, че трябва да му се постави паметна плоча. Трябва правосъдие най-вече, защото като няма правосъдие, така става", добави Александър Балабанов.

От вчера разследването на тежкия пътен инцидент е прехвърлено от Велико Търново в Окръжната прокуратура в Ловеч. Всички материали, събрани до момента, са предадени, ще бъде назначена автотехническа експертиза.

"Продължават разпитите на свидетели, извършени са първоначалните процесуални следствия, огледи, заснемане на местопроизшествието, разпитани са свидетели продължаваме в тази посока. Освен съдебномедицинската експертиза, която е назначена, сме изготвили постановление за автотехническа експертиза", каза председателят на Окръжната прокуратура в Ловеч - Валентин Вълков.

Кръвните проби на обвиняемия за употреба на наркотични вещества ще бъдат изпратени и в Националния изследователски институт по криминалистика.

"Наказанието, което е предвидено, е от три до осем години. Ако има положителна кръвна проба, разбирате в какъв аспект го казвам, ще има друга квалификация. И двата автомобила са обезпечени, ако не се лъжа, се намират в ОД МВР - Велико Търново", посочи Вълков.

По думите му към момента няма как да бъде променена мярката за неотклонение на обвиняемия Начо Пантелеев.

Вижте повече в репортажа.