Отнеха книжката на шофьора, причинил катастрофата с Ферарио Спасов, изгубил контрол над колата

Водачът има забрана да напуска страната

13.11.2023 | 12:25 Редактор: Искра Ангелова
Отнеха книжката на шофьора, причинил катастрофата с Ферарио Спасов, изгубил контрол над колата

Прокурорът от Велико Търново, който пусна на свобода с мярка подписка шофьора, убил футболния треньор Ферарио Спасов, е извикан да даде обяснения. Той ще направи това лично пред пред изпълняващия длъжността главен прокурор Борислав Сарафов.

Пред медиите Кожухаров сподели, че е наложил тази мярка, защото не са събрани още всички доказателства, било по непредпазливост, тъй като пътят бил мокър и че го пуснал срещу подписка, защото нямало опасност да се укрие.

"Делото няма експертиза и скоростта не може да бъде определена на този етап от разследването. Преди да излезе експертиза, не можем да обвържем това нарушение със скоростта, с която се е движела колата. Основното нарушение, за което сме повдигнали, е загубата на контрол - поради мокрия път и едната гума най-вероятно е забуксувала, а колата се е отклонила при изпреварване вдясно и се е реализирало ПТП-то", поясни той.

Водачът от фаталния удар сподели, че има семейство и дете на 2 г. Шофьорската му книжка е отнета и има забрана за напускане на страната.

Снимка: БГНЕС