Мнима "служителка" на топлофикация многократно обирала възрастни хора

При претърсванията в обитавана от нея хотелска част са намерени часовници, златни накити и банкови карти

02.10.2023 | 10:43 Редактор: Толя Стоянова
Мнима

Служители на Шесто РУ задържаха 39- годишна жителка на Перник. Според данните до момента, чрез измама тя е извършила множество кражби на територията на столицата.

Разследването започнало на 24 септември, когато възрастна жена потърсила помощ в районното управление, след като установила, че от дома ѝ е извършена кражба на парична сума. Тя разказала, че непозната жена се представила за служител на топлофикация и под предлог, че трябва да отчете данни от монтираните устройства, влязла в жилището. Едва когато си тръгнала, стопанката на дома установила липсата на 800 лева.

В резултат на предприетите оперативно-издирвателни действия служителите от Шесто РУ влезли в дирите на извършителката и вчера я задържали в района на  планински кът за отдих. Според първоначалната информация, по идентичен начин – представяйки се като служителка или на ВиК, или на топлофикация, задържаната е извършила множество аналогични престъпления. При претърсванията в обитавана от нея хотелска част са намерени множество вещи, обект на престъпления, в това число - часовници, златни накити, банкови карти.

Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на задържаната продължава. Предстои събраните материали по образуваното досъдебно производство да бъдат докладвани в Софийска района прокуратура.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)