Емили Тротинетката за вързаното момче: Хората продължават да вярват на някакво келешче

Делото срещу Емили, Куката и Чеченеца е с нова дата

15.09.2023 | 18:10 Редактор: Михаела Кирилова
Емили Тротинетката за вързаното момче: Хората продължават да вярват на някакво келешче

Служебна ангажираност на един от адвокатите стана причина насроченото за 18 септември дело срещу Емили Тротинетката с рождено име Даниел Йорданов, Тошо Чалъков-Куката и Петко Караилиев-Чеченеца да бъде включено в графика на Районния съд в Пловдив с нова дата - 17 октомври. Тримата са обвинени в хулиганство на публично място и с изключителен цинизъм заради заснетия на 3 април в пловдивски мол видео, в което момче на име Денислав лази по земята като куче, а тримата му подхвърлят различни предмети.

На 20 юли, когато процесът трябваше да стартира, Тротинетката, Куката и Чеченеца обявиха, че нямат никакво намерение да признават вина.

"Как да го направим, като не сме, момчето само искаше да участва в клипа и дори е дало 20 лв. за това. Денислав е искал да стане известен като нас и да забогатее, защото знае, че изкарваме по 5000 лв. от едно участие", заяви  тогава Тошо Куката.

"Хората продължават да вярват на някакво келешче, което лъже цяла България и ни опетнява без нищо. Той имаше фетиш към мен и дори искаше аз да го бия с камшик, но аз му казах: Това вече е извратено, няма как да го направя", каза Емили Тротинетката.

Според прокуратурата момчето от скандалното видео е със специални потребности, но тримата твърдят, че това не е вярно.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR