Трябва ли Тротинетката да лежи в мъжки затвор? Не иска женски хормони в килията

Преувеличила за опита за самоубийство в ареста

24.04.2023 | 12:56 Редактор: Искра Ангелова
Трябва ли Тротинетката да лежи в мъжки затвор? Не иска женски хормони в килията

Емили Йорданова, известна още като Тротинетката, която е в пловдивския арест заради гаврата с 20-годишно момче, не е искала да ѝ се внасят женски хормони в килията.

Въпросът беше отправен, след като се появиха информации, че трансджендър лесбийката се е сблъскала с неочакван проблем зад решетките - набола ѝ е брада. Това се дължало на факта, че в ареста не можела да взема редовно женските хормони, които на свобода приемала.

Оказа се, че Емили не е отправяла искане да ѝ бъдат осигурявани хормони, докато е лишена от свобода. В ареста всички медикаменти се получават след предписание от лекар и се внася по една доза в точно определен час на приемане, обясниха запознати с реда зад решетките за "24 часа".

Оказа се невярно твърдението и на самата Емили, че в килията два пъти е опитала да се самоубие с чаршаф. От затворническата управа отрекоха при тях изобщо да са постъпвали сведения, че трансджендър лесбийката е имала намерение да посегне на живота си.

Много хора се вълнуват от въпроса в женски или мъжки затвор би лежала Емили, ако бъде осъдена на лишаване от свобода. Това е почти невъзможно, защото тя има чисто съдебно минало и по обвинението за хулиганство най-много да получи условна присъда, пробация или административна глоба. Все пак обаче въпросът къде би лежала остава.

Ако постоянната адресна регистрация на Емили още е в Плевен, трябва да е плевенския затвор, който е само за мъже. Причината да е така е, че по документи тя се води Даниел Йорданов.

Засега Емили остава сама в килия в пловдивския арест. Не е ясно кога отново ще поиска съдът да гледа мярката ѝ за неотклонение. В ареста са и Петко Чеченеца и Тошо Куката, които заедно с блондинката се гавриха с момче в пловдивски мол.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR


4
9 rate up comment rate down comment 1
Лаура
преди 1 година
Тея ги осъждат на затвор за една гавра, а убийците дори и не лежат зад решетките на българските затвори, а получава условни присъди.. Срам за българската съдебна власт! Срам и позор! Сигнализирай за неуместен коментар
3
7 rate up comment rate down comment 0
месара
преди 1 година
що се занимавате с ТОВА тротинетка ?! Сигнализирай за неуместен коментар
2
8 rate up comment rate down comment 0
Пешеходец
преди 1 година
Браво! Ето сега имат блестяща възможност да се гаврят един с друг и тримата ! Не искаме да гледаме това, но е добре да чуваме , че наистина го правят. Сигнализирай за неуместен коментар
1
5 rate up comment rate down comment 0
Д-р Скорчев
преди 1 година
Тротинетката искала в килията да има повече африканци. Африканските представители в затворите употребявали "африкански пигеум" масово. Сигнализирай за неуместен коментар