Георги отрече да е заплашвал Дебора, иска на свобода, за да се грижи за дъщеря си

Защитата на обвиняемия изтъкна, че задържането му е в отговор на обществен и медиен натиск

09.08.2023 | 11:47 Редактор: Тодор Петров
Георги отрече да е заплашвал Дебора, иска на свобода, за да се грижи за дъщеря си

От Окръжната прокуратура в Стара Загора поискаха обвиняемият Георги Георгиев да остане за постоянно в ареста с мотив, че е обществено опасен, обвинен е в тежко умишлено престъпление, налице е обосновано предположение, че именно той е отправил шест закани за убийство към 18-годишната Дебора.

Освен това Георгиев е с влязла в сила присъда за престъпление срещу личността. Защитата му поиска той да бъде освободен и изтъкна, че задържането му е в отговор на обществен и медиен натиск. Адвокат Петко Кънев заяви, че съставът на Районния съд, който на 31 юли остави в ареста 26-годишния мъж, е незаконосъобразен, съобщи БНР. 

Самият Георги Георгиев отрече да е заплашвал момичето, увери, че няма да пречи на разследването и мотивира искането за освобождаването си с грижи за малката си дъщеря. 

"Не съм отправял заплахи и не съм запознат с делото", отсече той.

Това е втората мярка за неотклонение спрямо него. По обвинението за нанасянето на 21 порезни рани с макетен нож, Окръжният съд го освободи на 5 юли с мотив, че описаните в експертизата наранявания са лека телесна повреда. 

Именно това решение предизвика поредица от протести в цялата страна и доведе до оставки и уволнения. Престои съдът да се произнесе.

Снимка: БГНЕС