20-годишен без книжка се блъсна в бетонен стълб, смачка две коли и избяга

Няколко часа по-късно водачът е открит от полицията, съставен му е акт

16.01.2023 | 13:30 Редактор: Вяра Димова

20-годишен шофьор без книжка се блъсна в бетонен стълб, удари две паркирани коли и избяга от мястото на катастрофата. Инцидентът стана в пловдивското село Йоаким Груево.

Няма пострадали. Водачът е открит от полицията няколко часа по-късно, съставен му е акт.

Инцидентът станал в събота срещу неделя вечерта, 25 минути след полунощ на главния път Пловдив-Пещера, който минава през селото.

"Излизам и заварвам двете коли смазани, а неговата на 30 м от удара. Отидохме, проверихме, няма шофьор. Съседи казаха, че са го видели да бяга в посока Брястовица", разказа свидетел.

По-късно водачът е задържан - 20-годишен от съседното Ново село. Няма шофьорска книжка. Собственикът на двата потрошени автомобила възнамерява да заведе дело.

"Застрахователите се надявам да покрият някаква част, но мисля да се заведе дело", посочи той.

Тъй като шофьорът е задържан няколко часа след инцидента, той не е тестван за алкохол. Съставен му е акт по Закона за движение по пътищата. Кметът на Йоаким Груево обеща опасният участък да бъде обезопасен.

"Още от миналия месец поехме ангажимент на територията на този път да  бъдат изградени легнали полицаи, които да служат за убиване на скоростта", заяви кметът Наум Нихтянов.

Главният път, който минава през село Йоаким Груево, е сред най-натоварените в Пловдивска област. 

Вижте повече в репортажа.