Хващат все повече българи, които изнасят контрабандно цигари

Митничари от Русе откриха 3190 кутии в няколко автомобила само за 3 дни

11.05.2022 | 11:24 Редактор: Елеонора Танева
Хващат все повече българи, които изнасят контрабандно цигари

Митничари от Русе откриха 3190 кутии цигари с български акцизен бандерол, но непридружени от опростен придружителен документ от Закона за акцизите и данъчните складове.

Първият случай е от 9 май - двама българи пътували в микробус. След сканиране на автомобила и щателна митническа проверка са установени конструктивни кухини, превърнати в тайници, в които са укрити цигари - 630 кутии, информират от Агенция "Митници".

Пътникът в микробуса признал, че цигарите са негови - за лично ползване и за роднини, но не могъл да представи нужният документ за акцизните стоки.

По-рано същата вечер митническите служители проверили друг пътнически микробус с чужда регистрация, пътуващ за Германия и управляван от български гражданин. В багажа са открити 480 кутии цигари с валиден български акцизен бандерол. Шофьорът заявил, че е смятал да ги продаде в Германия.

При трети случай е установен опит за контрабанда на 2080 кутии с цигари. Шофьорът на проверения автомобил също заявил, че щял да ги продава в Германия на дребно.

На 6 май също е установен български шофьор, който опитал да изнесе контрабандно цигари - 600 кутии. На всички нарушители са съставени актове. 

Снимка: Агенция "Митници" /архив/

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК