Задържаха 50 хил. къса цигари, укрити в кашон с легална стока в ТИР

Акцизните стоки са иззети

20.04.2022 | 15:23 Редактор: Жаклина Иванова
Задържаха 50 хил. къса цигари, укрити в кашон с легална стока в ТИР

При съвместна проверка на митнически служители от ТД "Митница Русе" и служители на "Граничната полиция" бяха открити 50 000 къса цигари с български акцизен бандерол, укрити сред легалната стока в товарен автомобил.

На 17 април вечерта на ГКПП "Оряхово" служителите на "Граничната полиция" спират товарен автомобил, движещ се в посока Нидерландия. След направена преценка, че е възможно шофьорът - български гражданин, да пренася акцизни стоки в нарушение със закона, е взето решение за извършване на проверка на стоката, включително и с рентген.

Превозното средство е ескортирано до митническия терминал във Видин. Водачът предоставил на митническите служители документи за товара (калъфки за възглавници) и заявил, че не превозва акцизни стоки, посочват от Агенция "Митници".

Извършеното сканиране с рентгенова апаратура обаче показало в товарното помещение обекти, различни от декларираната стока. При извършената физическа проверка на маркираната зона митническите служители установили общо 2500 кутии (50 000 къса) цигари с български акцизен бандерол, укрити в кашон с легалната стока.

Водачът заявил, че цигарите са негови и ги пренася за приятели в Нидерландия, но не разполага с необходимите документи за тях съгласно изискванията на ЗАДС. Акцизните стоки са иззети. На водача на товарния автомобил е съставен акт за установяване на административно нарушение.

Снимка: Агенция "Митници"

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК