Митничари задържаха над 1800 л горива при проверки

Количеството е иззето, предстои вземане на проби за експертиза

18.04.2022 | 14:30 Редактор: Жаклина Иванова
Митничари задържаха над 1800 л горива при проверки

Общо 1804 литра горива (дизел, бензин и биодизел) задържаха митническите инспектори от сектор "Оперативен контрол", отдел "Митническо разузнаване и разследване" в ТД "Митница Русе".

На 14 април при извършена съвместна проверка митнически инспектори и служители на Първо РУ при ОД МВР - Русе откриват в частен имот в Русе общо 101 броя различни по вид и големина пластмасови туби, съдържащи течност с мирис на нефтопродукти.

В тухлена постройка митническите служители установяват, че в 36 от тубите се съдържа 453 л жълтеникава течност с мирис на нефтопродукт - бензин. В гаражна постройка инспекторите намират още 46 туби, съдържащи 889 литра зеленикаво–жълта течност с мирис на нефтопродукт- дизелово гориво, а в пристройка на къщата откриват 19 туби от минерална вода, пълни с 216 литра кафеникава течност с мирис на енергиен продукт - биодизел. Всички открити горива са без документи за платен акциз.

При друг случай от 14 април, отново при съвместна проверка на митнически инспектори и служители на Първо РУ при ОД МВР - Русе, в частен имот са открити 246 литра дизелово гориво в 8 туби с различни вместимости, също без документи за платен акциз, съобщиха от Агенция "Митници".

Горивата са иззети, предстои вземане на проби за експертиза и измерване на точното им количество в съответствие с нормативната процедура. За установените нарушения ще бъдат съставени актове за административно нарушение.

Снимка: Агенция "Митници"

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК