77-годишна жена е била нападната и малтретирана от мъже с качулки

Заловен е единият от нападателите -18-годишен младеж

07.03.2021 | 13:30 Редактор: Юлия Христова

Пореден случай на брутално нападение с грабеж над възрастна жена. 77-годишна самотноживееща жена от стражишкото село Виноград е била нападната и малтретирана от двама мъже с качулки.

В момента тя е в стабилно състояние. След няколко часа издирване е заловен единият от нападателите -18-годишен младеж от селото, осъждан за кражби и излязъл от затвора преди месец.

Той е задържан за 72 часа, като му е повдигнато обвинение за грабеж, за което наказанието е от 3 до 10 години лишаване от свобода. Съучастникът му се издирва.

"След като са я привели в безпомощно състояние, са я вързали и са ѝ отнели златни пръстени, както и раница със сумата около 600 лева. От издирвателните мероприятия е установено едно лице, което е задържано, повдигнато му е обвинение и е задържан за срок от 72 часа”, заяви директорът на ОДМВР- Велико Търново ком. Димитър Машов.

"Нападателят е от ромски произход. И двамата нападатели са били с качулки. Същите са използвали една кърпа и жената, докато е спяла, са ѝ метнали кърпата на главата, като целта им да се прикрият, не да бъдат с маски", обясни ръководителят на Окръжна прокуратура Христо Христов.

"Със сезал е била вързана, сама е успяла да се развърже, ръцете са ѝ били вързани и след като те са отнели по изключително брутален начин накитите от пръстите ѝ ", каза наблюдаващият прокурор Ивайло Гайдаров.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК