Двама нападнаха с ножове дядо в село Езеро за 150 лв.

Извършителите са задържани

30.12.2020 | 18:07 Редактор: Искра Ангелова

Младежи пребиха възрастен мъж, за да му вземат пенсията. Случката се разиграва в новозагорското село Езеро. 24 часа по късно извършителите са задържани.

Двама младежи са нападнали с ножове 72-годишния Георги в село Езеро. След като го удряли и заплашвали - успели да му вземат 150 лв., след което избягали.

"Както си гледам около 00:00 часа - те скочиха с ножове и ме завиха през глава. Благодарен съм, че не ме задушиха. Успях мъничко да си поема въздух и попитах: "Пари ли искате?". Ето ви пари. Имах 100-150 лв. от пенсията. Взеха я. И пак бой, бой. Искаха още пари", каза пострадалият дядо Георги Николов.

По време на разследването е установено, че двамата мъже са проникнали в дома на самотно живеещия възрастен мъж с цел грабеж. За целта предварително си подготвили и сложили маски, криейки лицата си. Влезли в дома на пострадалия и го заплашили с ножове. 

След това покрили главата му и му нанесли побой, удряйки го с юмруци в главата. По-късно си купили алкохол и наркотици с откраднатите пари.

"В резултат на проведените незабавни оперативно - издирвателни мероприятия, са установени и задържани извършителите на това тежко криминално престъпление - двама мъже на 22 години. Двамата на една и съща възраст. Криминално проявени са", каза директорът на ОДМВР - Сливен ст. комисар Димитър Величков.

От МВР лично посетиха дома на пострадалия, за да му съобщят, че нападателите са арестувани. 

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК