Митничари задържаха парфюми менте в кашони от банани

В документите стоката, разпределена в 14 палета, е описана като авточасти

16.12.2020 | 15:39 Редактор: Юлия Христова
Митничари задържаха парфюми менте в кашони от банани

Митнически служители задържаха 351 парфюма в кашони от банани при проверка в района на ГКПП "Дунав мост"-Русе.

Митническите инспектори спират товарен автомобил с българска регистрация, напускащ страната. Водачът заявил, че превозва куриерски пратки от България за Румъния. В документите стоката, разпределена в общо 14 палета, е описана като авточасти, текстилни изделия и др.

Митническите служители отклоняват автомобила за щателна проверка. Върху един от палетите в превозното средство са установени шест кашона от банани, облепени с тиксо. При отварянето им са открити общо 365 парфюма и тоалетни води. Всички опаковки са с надписи на световноизвестни марки.

Митническите служители спират на изход от страната и пътнически микробус с българска регистрация. Водачът заявил, че превозва личен багаж и пратки от България за Германия. Сред превозваните вещи са открити четири плика и два черни сака. В тях са намерени текстилни изделия, обувки и чанти с лого на световноизвестни марки – общо 121 артикула.

Шофьорът обяснил, че пратката му е дадена от български гражданин и трябвало да я транспортира до Германия. И при двете проверки са уведомени служители от ГПУ-Русе и случаите са предадени по компетентност. 

Снимка: Агенция "Митници"

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК