Съдят мъж, убил строител със сабя

Свидетели сигнализирали за случилото се на телефон 112

12.11.2020 | 23:31 Редактор: Юлия Христова
Съдят мъж, убил строител със сабя

Пращат на съд 34-годишен мъж за умишлено убийство, съобщиха от Окръжна прокуратура - Монтана.

Вечерта на 10 март, обвиняемият, заедно с негови близки, бил в заведение в село Портитовци, област Монтана. Когато видял мъжа, ангажиран за ремонтни дейности в имота на родителите му, го извикал. На висок тон той изразил недоволството си от извършената работа, обиждал го и заявил, че трябва да върне платеното му възнаграждение. Стигнало се до пререкания между двамата, поради което барманът ги помолил да напуснат.

Не след дълго работникът., придружен от компания, се върнал в района на заведението. Пристигнал и обвиняемият с дълга сабя в ръцете. Конфликтът между спорещите мъже ескалирал.

Той размахал оръжието и пронизал с него опонента си в областта на гърдите. Свидетели на случаващото се опитали да ги успокоят, но не посмели да се намесят директно. Пострадалият успял да хване сабята откъм върха й и нанесъл удари с дръжката й по главата на обвиняемия. Двамата паднали на земята. По тялото на работника имало кръв.

Свидетели сигнализирали за случилото се на телефон за спешни повиквания 112 и транспортирали пострадалия до болницата в Монтана, където по-късно мъжът починал.

Междувременно извършителят напуснал местопроизшествието. В хода на разследването на тежкото престъпление той е бил привлечен към наказателна отговорност. Предметът на престъплението - сабя с пластмасова ръкохватка и извито острие с дължина 60 см, бил открит във външна тоалетна в частен имот в селото.

От заключението на съдебномедицинската експертиза е видно, че непосредствената причина за смъртта на жертвата, е острата кръвозагуба, развила се вследствие на проникващото в гръдната и коремната кухини прободно-порезно нараняване. Освен меките тъкани, мускулатурата и ребрената дъга, то засегнало диафрагмата, стомаха и аортата. Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото, пише "Монитор".

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК