Съд за шофьора от Белгун, убил майка и две деца на спирка

Извършват се повторни огледи на местопроизшествието

18.08.2020 | 13:52 Редактор: Юлия Христова

Досъдебно производство срещу шофьора от каварненското село Белгун, причинил катастрофа с четири жертви. Сред загиналите са две деца на 1 и на 12 години, както и тяхната майка. Разследването по случая се води от Окръжната прокуратура в Добрич.

До фаталния инцидент се стига, след като 36-годишен шофьор от селото губи контрол над колата си връхлита движещите се по тротоара майка с три деца и мъж. Оцеляват само водачът на автомобила и 8-годишно момче, които са откарани в критично състояние в болница. 

Шофьорът и детето вече са без опасност за живота.

"Едното дете и водачът, които снощи бяха в критично състояние, към настоящия момент са в по-добро състояние и се очаква евентуално и тяхното възстановяване", посочи окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев.

Разследват се причините за инцидента. Извършват се повторни огледи на местопроизшествието. Водачът има шофьорска книжка от 2013 година и досега не е допускал нарушения.

Няма налагани глоби и наказания по закона за движение по пътищата. МПС-то е преминало годишен технически преглед и има валидна застраховка гражданска отговорност.

В следващите дни се очакват резултатите от пробите за алкохол и наркотици на шофьора и техническата експертиза за скоростта, с която се е движил.

Вижте повече в репортажа на кореспондетите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК