Как да бъдете по-добър съпруг?

7 малки трикове, които ще ви помогнат за това

21.11.2016 | 22:59
Как да бъдете по-добър съпруг?

Да, да, вероятно вече въртите очи, защото знаете какво ще прочетете – трябва да отделяте повече време на половинката си, да правите мили жестове, да я водите на вечеря поне веднъж седмично и т. н. И донякъде сте прави!
Тези неща биха заздравили брака ви и биха зарадвали любимата жена, но съвсем не са „тайната на щастливия брак“ или нещото, което ще ви направи "перфектния съпруг“.

Човек трябва постоянно да полага усилия и то не само да угоди на другия, а сам да се чувства комфортно и щастлив в живота си и в ролята си на съпруг, за да може наистина да бъде такъв. А малките трикове, които ще ви помогнат в тази посока са:

1. Направете парти
Дори когато сте най-уморени, малко забавление няма да ви е в излишък. Не става въпрос за нещо грандиозно, изискващо голяма подготовка. Поръчайте пица, вземете вино и бира и извикайте няколко приятелски двойки. Така ще разнообразите вечерта, ще се посмеете и ще създадете нови спомени с любимия човек, извеждайки и двама ви от рутината.

2. Оставете телефона си в колата
„Напоследък все повече двойки са забили поглед в телефона си, когато са на маса. Хапването е „събитие“, което би трябвало да сближава и да дава шанса за обмен на информация и диалог. В дигиталната ера обаче дори в тази интимна обстановка, хората са дистанцирани“, обяснява семейният консултант от Ню Йорк д-р Даун Майкъл.

Според нея подобно поведение показва липса на уважение и затова тя съветва мъжете да се разделят с телефона си вечер, когато са у дома. На практика това е почти невъзможно, тъй като телефонът е неизменна част от нашето ежедневие и все пак може да се отделите от него поне на вечеря.

3. Не я питайте: "Как мина денят ти?“
Вместо това я попитайте как се чувства. Жените обичат да говорят за чувствата си, а и така въпросът няма да бъде просто едно клише, казано от чиста учтивост и навик. Ако каже, че е уморена или стресирана, може да я отмените в приготвянето на вечерята и нежно да я масажирате, за да се отпусне.

Прочетете останалите трикове в Tialoto.bg