Секс скандалите - част от живота на световните лидери

Клинтън, Берлускони, Саркози и Строс-Кан водят в срамната класация

13.11.2016 | 12:16 Редактор: Тодор Петров
Секс скандалите - част от живота на световните лидери

Не са малко случаите, в които известни политици и световни лидери са забърквани в секс скандали. Безспорен лидер в класацията е Доминик Строс-Кан - някогашен директор на Международния валутен фонд. Той е политик с блестяща международна кариера и човекът, който можеше да бъде следващият президент на Франция.

Всичко това се изпари в един миг, когато камериерка емигранта от луксозен хотел го обивни в опит за изнасилване. Вече шест жени го обвиняват в агресивно и вулгарно сексуално поведение. 

Още един политик, който ще бъде запомнен със секс скандал е бившият американски президент Бил Клинтън. През януари 1998 г. той съгрешава с младичката тогава стажантка в Белия дом Моника Люински. И то не къде да е, а в Овалния кабинет.

"Затвори си ципа поне веднъж", крещи тогавашната първа дама Хилари Клинтън. Въпреки скандалите с Люински и четворния байпас Бил Клинтън съвсем не се е кротнал. Той прескача честичко до Бразилия, където проституцията е официално разрешена. 

Безспорно най-щедра откъм клюки и пикантерии е сексуалната слава на Силвио Берлускони. Първа губи търпение третата му съпруга, която научва, че мъжът й подпомагал 18-годишна студентка. Берлускони се заклева в живота на децата си и обещава да подаде оставка, ако се докаже, че напътствията, които е давал  на момичето, са имали по-особен характер.

Бурни секс интриги с политически привкус разбуниха духовете и във Франция. Преди няколко години пикантната клюка за кръшкането на френския президент Никола Саркози отвя по медиен рейтинг европейската стачна вълна и гръцката криза. 

Втората съпруга на Саркози буквално избяга от Елисейския дворец, за да се омъжи отвъд Окена за любовника си - медийният магнат Ричард Атиас. Президентът бързо откри госпожа номер 3 - Карла Бруни.  

Вижте повече във видеото: