Селин Дион е била на ръба на смъртта заради коварната болест, която я покоси

Певицата разказва в интервю шокиращи детайли около битката ѝ със заболяването

29.05.2024 | 09:05 Редактор: Вяра Димова
Селин Дион е била на ръба на смъртта заради коварната болест, която я покоси

Певицата Селин Дион разкрива шокиращи детайли от битката ѝ със синдрома на схванатия човек. Тя даде интервю пред водещата Хода Котб, което ще бъде излъчено след няколко дни, но вече излязоха няколко кратки видеа, които да засилят интереса на зрителите.

Котб разказа пред своята колежка Джена Буш, че 59-годишната изпълнителка преминава през доста страшен период, след като разбира диагнозата си. През декември 2022 година Дион разкри пред своите последователи в социалните мрежи, че страда от синдром на схванатия човек – рядко и засега нелечимо заболяване, което може да предизвика болезнени мускулни спазми.

Заради болестта Селин отмени всичките си оставащи концерти от световното си турне.

"Сега е много по-добре, но в един момент е била на ръба на смъртта – нещо, за което самата тя ми разказа. Моментът е много стресиращ и тя се опитва да преодолее трудностите", посочи още Котб.

В своето емоционално обръщение към феновете Дион сподели, че спазмите засягат всеки аспект от ежедневния ѝ живот. 

"Понякога предизвикват проблеми с ходенето и не ми позволяват да използвам вокалните си способности, за да пея по начина, по който съм свикнала. Всичко, което знам, е да пея. И това съм правила цял живот. И това обичам най-много", допълни изпълнителката.

Състоянието, според Фондацията за синдром на схванатия човек, засяга централната нервна система, по-специално главния и гръбначния мозък. Пациентите могат да бъдат инвалидизирани, приковани към инвалидна количка или на легло, неспособни да работят и да се грижат за себе си. 

Четете повече в tialoto.bg.

Какви са намеренията ви за 9 юни?

Ще си почивам.
74%
Заминавам на почивка.
14%
Ще празнувам личен повод.
12%
Общо 828 гласа

Снимка: БГНЕС