Селин Дион е загубила контрол върху мускулите си

Болестта ѝ прогресира

19.12.2023 | 18:15 Редактор: Толя Стоянова
Селин Дион е загубила контрол върху мускулите си

Болестта на Селин Дион, за съжаление, прогресира. Година след като певицата сподели за диагностицирането си със синдрома на схванатия човек, стана ясно, че тя е изгубила контрол върху определени движения на тялото. Това твърди сестра ѝ Клодет Дион. 

"Няма контрол върху мускулите си. Това, което ми къса сърцето, е, че тя винаги е била дисциплинирана. Винаги е работила много здраво. Майка ни винаги ѝ казваше, че трябва да прави нещата правилно и перфектно", казва Клодет пред списание "7 Jours". 

Тя отбелязва, че целта на Дион е да се завърне на сцената, но засега не е ясно дали това въобще ще е възможно.

"Гласовите струни са мускули, както и сърцето. Това е нещото, което ме натъжава. Защото състоянието ѝ е едно на милион и учените все още не са направили достатъчно изследвания, за да разберат точно какво представлява", каза по-голямата сестра на Селин.

През май тази година Дион отмени световното си турне – Courage, именно заради рядкото неврологично заболяване, което причинява вцепенение и болки в мускулите. Това се случи, след като певицата сподели за състоянието си в социалните мрежи през декември 2022 година. Първоначално се смяташе, че концертите ще бъдат само отложени, но след това стана ясно, че цялото турне се отменя. 

Четете повече в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
д-р Иванов
преди 4 месеца
Множествена склероза - няма лечение все още Сигнализирай за неуместен коментар