Чаят от мента спира главоболието, стимулира отслабването и намалява целулита

Действа успокояващо върху нервната система

10.05.2024 | 08:34 Редактор: Толя Стоянова
Чаят от мента спира главоболието, стимулира отслабването и намалява целулита

Чаят от мента има страхотни ползи за здравето, освен това е освежаваща напитка, която може да се консумира и гореща, и студена.

Ментовият чай е прекрасен за успокояване на болката. Той въздейства върху нея на различни нива. Подходящ е за потушаване на главоболието, болките в корема, мускулите и ставите. Редовната му консумация дори е подходяща за редуциране на мазнините и намаляване на производството на жлъчен сок, причиняващ раздразнения в стомах.

Лошият холестерол е враг номер едно на сърдечносъдовата система. Той предразполага и към диабет, запушване на кръвоносни съдове, сърдечносъдови инциденти и заболявания на обмяната на веществата, както и ендокринни проблеми. За да намалите лошия холестерол, пийте ментов чай редовно. Той помага за понижаване на нивата му и подобрява липидния профил.

Според изследване, публикувано в Canadian Pharmaceutical Journal, етеричното масло в ментата има силно успокояващо действие върху нервната система, психиката и емоциите, пише organicfacts.net. Чаят от мента помага за релаксирането на нервната система, по-лесно освобождаване от стреса. Неслучайно ментовото масло е и част от редица успокояващи лекарствени продукти в традиционната медицина.

Редовното пиене на ментов чай всеки ден може да ви е от полза, ако се борите с излишните килограми. Чаят от мента помага за отслабване, тъй като има диуретичен ефект. Той извежда излишната вода от тъканите, като спомага за намаляване на водния целулит и мастната тъкан.

Четете повече в az-jenata.bg.

Какви са плановете Ви за 9 юни?

Ще изляза на разходка.
74%
Ще бъда в отпуск.
11%
Ще пътувам извън страната.
15%
Общо 582 гласа

Снимка: Pexels