Пет причини да вкараме маслото от кафе в грижата за кожата и косата

Намалява появата на целулит

08.04.2024 | 10:22 Редактор: Деси Николова
Пет причини да вкараме маслото от кафе в грижата за кожата и косата

Обичате ли кафето? Ако сте любители на ароматното кафе, вероятно знаете, че то има редица ползи за здравето. Освен чрез консумацията му, с кафето можем да се поглезим и по други начини. Използваме го смляно за домашните ни разкрасяващи скрабове и маски за лице и тяло, но знаем, че можем да намерим и масло от кафе, което има невероятни ползи за кожата и косата.

Помага за минимизиране на бръчките и фините линии

Въпреки че появата на бръчки е естествен процес с напредването на възрастта, бихме искали да забавим появата им или да подобрим вида на вече съществуващи. Кафеното масло допринася за намаляване на бръчките. Може да се прилага самостоятелно или в комбинация с други масла за подмладяване на кожата, като масло от семена на нар, шипка, жожоба и други. Подходяща добавка е и към домашните пилинги за лице и тяло, маските за лице.  Маслото от кафе е богато на мастни киселини, които помагат за изграждането на еластин и колаген. Също така намалява и тъмните кръгове.

Подхранва и възстановява косата 

Установено е, че маслото от кафе намалява риска от косопад и преждевременното побеляване на косата. Косата подобрява своята мекота и еластичност, накъсва се по-малко. Кожата на скалпа е подхранена, а растежът на нови косми стимулиран.  Разбира се, ако косата ви не е толкова изтощена или е по-мазна, също има как да се възползвате от качеството на това масло. Може да прилагате от маслото само в краищата на косата, да го оставите да действа няколко минути и след това да измиете косата си както обикновено.

Намалява появата на целулит

Но също така се смята, че и помага в неговото редуциране. Маслото от кафе често влиза в състава на козметични грижи за намаляване на портокаловата кожа. Маслото от кафе съдържа голямо количество витамин Е и други основни хранителни вещества, които забавят появата на целулит, допринася за това кожата да е по-свежа и еластична.

Четете повече в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay