Елементарни трикове за поддръжка на къдрава коса

Защитете къдриците си по време на сън

05.04.2024 | 07:49 Редактор: Деси Николова
Елементарни трикове за поддръжка на къдрава коса

Поддържането на прическа не е лесна работа. Не и ако нямате личен фризьор 24/7. Дамите с къдрава коса срещат още по-голямо предизвикателство от една страна да укротят къдриците си, а от друга да запазят вида им по-дълго време. Но и това е мисия възможна. Ето и кои съвети ще ви помогнат да постигнете това:

Започнете с добра основа 

Използвайте продукти, специално предназначени за къдрава коса, като например шампоан и балсам за подсилване на къдриците. Тези продукти помагат да дефинирате къдриците си и осигуряват влага, създавайки добра основа за оформяне.

Нанасяйте продуктите, когато косата е мокра

Нанасяйте продукти за оформяне на прическа, като балсам за коса или крем за къдрици, върху влажна коса. Това помага за задържане на влагата и за оформяне на къдриците, докато те съхнат. 

Използвайте дифузер

Когато сушите косата си със сешоар, използвайте дифузер на ниска температура, за да изсушите нежно къдриците си, без да ги накъсвате. Избягвайте да докосвате къдриците прекалено много по време на сушене, за да не нарушите структурата им.

Избягвайте разресването с четка или гребен

След като къдриците ви изсъхнат, избягвайте да ги четкате или разресвате прекомерно, тъй като това може да наруши структурата им и да предизвика накъсване. Вместо това използвайте пръстите си, за да разделите нежно къдриците и да им придадете обем. 

Защитете къдриците си по време на сън

За да предотвратите сплъстяването или накъсването на къдриците през нощта, спете върху сатенена или копринена калъфка за възглавница или използвайте сатенен/копринен шал или шапка, за да предпазите къдриците си по време на сън. 

Четете повече в tialoto.bg

Снимка: Pexels