Лесна маска с извара бори косопада

За най-добри резултати я използвайте 3 пъти седмично

01.04.2024 | 12:06 Редактор: Деси Николова
Лесна маска с извара бори косопада

Изварата е един прекрасен млечен продукт, който е богат на протеини и мазнини, които имат особено силни подхранващи свойства за косата. Изварата съдържа и богата палитра от витамини и минерали, които допълват качествата ѝ в стимулирането на растежа и укрепването на слабия косъм.

Косопадът може да е ужасяващ за всеки. Оредяването и прогресивното падане на косата, както и забавеният ѝ растеж могат да са истински кошмар.

Изварата може да ви помогне да се справите с този ужасен проблем. Тя е полезна в много отношения за здравето, фигурата, мускулатурата, поддържането на стабилни кръвна захар и холестерол. Всичко това тя дължи на прекрасната комбинация от протеини, по-ниско количество наситени мазнини, витамини и минерали. Именно тези макро- и микроелементи допринасят за потискане на растежа, забавяне на падането на космите и стимулиране на растежа на нови.

За да подхраните косата си, можете да използвате чиста извара като маска. Просто я нанесете върху мокра, но добре изстискана коса. Втрийте в корените и оставете да действа 1 час. Но за да направите ползите от изварата още по-забележителни, обогатете маската си с нея с още няколко превъзходни за растежа и косъма елементи.

Съставки:

  • 200 г извара
  • Сокът от 1 лимон
  • 1 супена лъжица черен пипер
  • 2 супени лъжици мед
  • 1 жълтък

Разбъркайте всички съставки много добре, докато се смесят и се получи хомогенна смес. Нанесете върху корените на косата, като втриете с масажиращи движения. Уверете се, че сте разнесли маската много добре по цялата повърхност на скалпа. Остатъка от маската разнесете нежно по дължината на косата. Това ще подхрани косъма до върха и ще го обогати с прекрасни вещества, пише az-jenata.bg.

Маската е полезна както против косопад, така и за изглаждане на несъвършенствата по дължина на косъма. Спомага за изглаждането на структурата му, намалява цъфтежа, възвръща блясъка. Оставете маската да действа 1 час. Измийте с мек шампоан и нанесете подхранващ продукт без отмиване. Можете да правите маската 3 пъти седмично за най-добри резултати.

Снимка: Pixabay