Защо горските плодове са най-добрата добавка към овесената закуска?

Едни от най-добрите източници на витамини

30.03.2024 | 12:45 Редактор: Беатрис Младжова
Защо горските плодове са най-добрата добавка към овесената закуска?

Закуската е най-важното хранене за деня. Тя трябва да е изпълнена със здравословни микроелементи и макроелементи, хранителни вещества, витамини, минерали, антиоксиданти, протеини, фибри. Овесените ядки с кисело мляко съдържат всички тези елементи и това прави тази закуска една от най-здравословните. 

Горските плодове са един от най-добрите източници на витамини, минерали и фибри. Те са сред първенците по наличие на антиоксиданти. Съдържат много малко захари, което ги прави едни от най-полезните плодове за поддържане на кръвната захар в норма. Тази предпоставка е важна не само за страдащите от диабет, инсулинова резистентност или метаболитен синдром, но и за всички, които се борят с наднорменото тегло или искат да подобрят цялостното си здраве. 

В овесените ядки се съдържат много полезни сложни въглехидрати, които допълнително допринасят за контрола и стабилизацията на кръвната захар. Те са богат източник и на протеини, което е много важно за метаболизма, хормоналния баланс, баланса в нивата на мастна тъкан в тялото и поддържането на силна и работеща мускулатура. 

Именно заради тези фактори овесените ядки, киселото мляко и горските плодове са повече от добра комбинация – те са истинска здравословна бомба, която подобрява здравето и фигурата. 

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: Pixabay