Плюсовете и минусите на сухия шампоан

Не е добре да го ползваме прекалено често

26.03.2024 | 14:27 Редактор: Беатрис Младжова
Плюсовете и минусите на сухия шампоан

Миенето на косата всеки ден не е особено любимо занимание на повечето жени. Освен това причинява пресушаване на скалпа, накъсване, изтощаване на косата, прави я податлива на цъфтеж и дехидратиране. Ето защо на помощ идват сухите шампоани. Те са удобно средство да придадете чист и свеж вид на косата, без да се налага да я миете и сушите всеки ден. 

Ползи 

Сухият шампоан е полезна алтернатива на измиващите продукти, защото спестява време, което ви позволява да се справите с ангажиментите и забързаното ежедневие, особено сутрин. Той не е вреден за косата и скалпа, защото е съставен предимно от нишесте и алкохол, които са щадящи за косъма. Употребата на сух шампоан надали би предизвикала накъсване, изсушаване на косъма, цъфтеж или подобни проблеми, които правят косата да изглежда вяла и с нездрав вид. 

Потенциални вреди 

Ако залагате прекалено често на "услугите" на сухия шампоан, трябва да имате предвид, че той няма измиващи свойства. Неговата основна цел е да попие мазнините по косъма, като направи косата ви да изглежда чиста като след баня.

Прекалено честата му употреба обаче крие риск от задържане на нечистотии, мъртви кожни клетки, себум, пот, прахови частици и други замърсявания от околната среда. Колкото и примамливо да изглежда да поддържате косата привидно чиста и свежа дни наред с помощта на сух шампоан, ограничете употребата му.

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: Pixabay